Thyborøn Fæstningen
Støttepunkt ved døren til Limfjorden
 
                               

 

Historien
Siden er under opbygning

 
   
 
 
           

Området
Størsteparten af bunkerne i Thyborøn er frit tilgængelige på stranden eller i klitterne, men en del er kraftigt tilsandede. Alene mængden af bunkere samlet på et sted gør Thyborøn værd at besøge, og der er endvidere mange spøjse eksempler på camouflage. En bunker (R621) er udformet som et lille varehus eller en fabrik, med læsserampe og falske vinduer, en anden ligner et parcelhus med A-tag og skorsten, og den store R636 ildlederbunker har været forklædt som en bondegård med tegltag, vinduer og formodentlig også en storkerede.

Thyborøn kan også byde på en dejlig badestrand og flere attraktioner - bl.a. Kystcenteret, som børnene ganske sikkert vil nyde.

Lommelygte, gummistøvler, fornuftigt tøj - og forsigtighed - anbefales ved bunkerbesøg. Nogle af bunkerne er aflukket - bl.a. 636'eren, så selvom lokale ungersvende har vredet afdækningspladen op, så overvej en ekstra gang, om du vil gå derind. I øvrigt står der vand i bunden af de bunkere, der ligger på stranden.

     
             
             
                 
             
             
                   
       

Museumsbunkeren
Der er faktisk en museumsbunker i Thyborøn. Blot var den lukket, den dag jeg var der, så jeg kan ikke udtale mig om indretningen eller om åbningstiderne, da disse ikke var angivet. Prøv evt. at kontakte det lokale turistbureau. 

 

     
             
                   
           

Faciliteter: Der er ikke nogen kiosk eller cafeteria i direkte tilslutning til udstillingsbunkeren, men da bunkerne praktisk taget ligger midt i Thyborøn by, er det en smal sag at finde noget at spise og drikke.

     
                   
           

For uddybende lokalhistorie henvises til hjemmesiden Visit Thyborøn eller for bunkernes vedkommende til Thyborøn Fæstningen hvor der er en rimelig komplet, om end sidst opdateret i 2001, oversigt over anlægget.

     
                               
                               
           
                               
                               

Spawn in:

INTRO
STEDER
FAKTABLADE
BØGER & FILM
LINKS